Napoje roślinne są coraz bardziej popularne i mają szerokie zastosowanie, także w cukiernictwie. Jakie? Przykłady w artykule.

Napoje roślinne są coraz bardziej popularne i mają szerokie zastosowanie, także w cukiernictwie. Jakie? Przykłady w artykule.
Domowe i gotowe kremy i nadzienia do ciast to nieodłączny element większości wypieków. Na rynku dostępne są różne rodzaje i smaki kremów, nie trzeba ich przygotowywać samodzielnie. Pozwoli to zaoszczędzić czas i mieć pewność, że zawsze się udadzą.
Masy cukrowe, masy czekoladowe, dekoracje z kremu lub brak ozdobnej warstwy na torcie. Odpowiedzi na pytanie, czym okładać tort jest wiele. W zależności od upodobań lub umiejętności dekorowania ciast i deserów każdy znajdzie coś dla siebie.
Czym zastąpić cukier? Zamienniki cukru mogą być równie smaczne i słodkie jak cukier. Maltitol, ksylitol, stewia, erytrol – co wybrać?
Jadalne dekoracje na tort cieszą się niezmiennie popularnością w cukiernictwie. Na rynku mamy dostępną bogatą ofertę sztucznych i jadalnych ozdób, możemy też wykonać je samodzielnie, choć jest to czasochłonne.
Orzechy to smaczna przekąska oraz cenne źródło witamin i wartości odżywczych. Na rynku obecne są różne są różne rodzaje orzechów. Jakie mają właściwości i do czego można ich użyć? Szczegóły w artykule.