Sosy do deserów to idealne dopełnienie ciast, ciastek, lodów i innych wyrobów cukierniczych. Można kupić gotowe produkty lub samodzielnie przygotować sos w domu. Jak to zrobić? Przykłady w artykule.
dekoracje cukiernicze
Czym okładać tort? Rodzaje mas cukrowych i ich zastosowanie
Masy cukrowe, masy czekoladowe, dekoracje z kremu lub brak ozdobnej warstwy na torcie. Odpowiedzi na pytanie, czym okładać tort jest wiele. W zależności od upodobań lub umiejętności dekorowania ciast i deserów każdy znajdzie coś dla siebie.
Sztuczne i jadalne dekoracje na tort. Czym udekorować torty i inne desery?
Jadalne dekoracje na tort cieszą się niezmiennie popularnością w cukiernictwie. Na rynku mamy dostępną bogatą ofertę sztucznych i jadalnych ozdób, możemy też wykonać je samodzielnie, choć jest to czasochłonne.
Akcesoria do modelowania dekoracji tortów okolicznościowych
Akcesoria do modelowania dekoracji cukierniczych to nieodzowny element pracowni każdego cukiernika. Jakie przybory i narzędzia warto posiadać? Lista przydatnych akcesoriów w niniejszym artykule.
Nowoczesne dekorowanie tortów okolicznościowych – część 2
Dekorowanie tortów okolicznościowych to szeroki temat. W drugiej części artykułu rozwijamy poprzednie wątki i podajemy kolejne pomysły na dekorowanie tortów.
Najnowsze dekoracje tortów okolicznościowych – część 1
Na uroczystych przyjęciach i uroczystościach tort stanowi punkt kulminacyjny wieczoru. Stąd też dekoracje tortów okolicznościowych pełnią niezwykle ważną rolę nadając mu atrakcyjny wygląd i podkreślając charakter wydarzenia.