Napoje roślinne są coraz bardziej popularne i mają szerokie zastosowanie, także w cukiernictwie. Jakie? Przykłady w artykule.

Napoje roślinne są coraz bardziej popularne i mają szerokie zastosowanie, także w cukiernictwie. Jakie? Przykłady w artykule.
Domowe i gotowe kremy i nadzienia do ciast to nieodłączny element większości wypieków. Na rynku dostępne są różne rodzaje i smaki kremów, nie trzeba ich przygotowywać samodzielnie. Pozwoli to zaoszczędzić czas i mieć pewność, że zawsze się udadzą.
Pieczenie babeczek i muffinek to prawdziwa frajda i pomysł na szybki, pyszny deser. Przepisów na pieczenie babeczek nie brakuje, jednak my przedstawiamy kilka pomysłów, które zawsze wychodzą.
Masy cukrowe, masy czekoladowe, dekoracje z kremu lub brak ozdobnej warstwy na torcie. Odpowiedzi na pytanie, czym okładać tort jest wiele. W zależności od upodobań lub umiejętności dekorowania ciast i deserów każdy znajdzie coś dla siebie.
Substancje żelujące i stabilizujące są bardzo przydatne w cukiernictwie. Dzięki nim można nadać kształt poszczególnym produktom, utrwalić je i zabezpieczyć. Na rynku dostępne są zagęstniki pochodzenia zwierzęcego i roślinnego.
Jadalne dekoracje na tort cieszą się niezmiennie popularnością w cukiernictwie. Na rynku mamy dostępną bogatą ofertę sztucznych i jadalnych ozdób, możemy też wykonać je samodzielnie, choć jest to czasochłonne.