Owoce i przetwory owocowe są w szerokim stopniu stosowane w cukiernictwie. W zależności od rodzaju owoców i ich obróbki, można je używać na wiele różnych sposobów.
owoce i bakalie
Napoje roślinne i ich zastosowanie w cukiernictwie
Napoje roślinne są coraz bardziej popularne i mają szerokie zastosowanie, także w cukiernictwie. Jakie? Przykłady w artykule.
Jak zrobić krokant – przepis na wyjątkowe wypieki
Krokant to popularny dodatek do deserów i wypieków. Łatwy i szybki w przygotowaniu a przy okazji bardzo smaczny stanowi ciekawą propozycję i urozmaicenie dla wyrobów cukierniczych. Jak zrobić krokant? Pomysły i sposób wykonania w artykule.
Orzechy w ciastach i deserach – rodzaje orzechów, ich właściwości i zastosowanie
Orzechy to smaczna przekąska oraz cenne źródło witamin i wartości odżywczych. Na rynku obecne są różne są różne rodzaje orzechów. Jakie mają właściwości i do czego można ich użyć? Szczegóły w artykule.
Owoce w cukiernictwie -rodzaje i sposoby użycia
Owoce w cukiernictwie mają solidną pozycję. Wykorzystywane są pod różnymi postaciami. Jakimi? Szczegóły na blogu.
Suszone owoce – krzyżówka zdrowej przekąski i słodyczy
Suszone owoce to doskonały zamiennik dla świeżych owoców, niedostępnych poza sezonem. Owoce można przetwarzać na różne sposoby, wiele z nich można mrozić, inne można wekować albo suszyć. Suszone owoce to słodka i jednocześnie bardzo zdrowa przekąska, po którą można sięgać przez cały rok. Zawierają dużą ilość antyoksydantów, czyli substancji chroniących przed nowotworami i spowalniających proces...