owoce i bakalie

zdjęcia na stronie boskie wypieki. ciastko-05
boskie wypieki zdjęcie8
Przetwory owocowe w cukiernictwie

Przetwory owocowe w cukiernictwie

Owoce i przetwory owocowe są w szerokim stopniu stosowane w cukiernictwie. W zależności od rodzaju owoców i ich obróbki, można je używać na wiele różnych sposobów.

czytaj dalej
Jak zrobić krokant – przepis na wyjątkowe wypieki

Jak zrobić krokant – przepis na wyjątkowe wypieki

Krokant to popularny dodatek do deserów i wypieków. Łatwy i szybki w przygotowaniu a przy okazji bardzo smaczny stanowi ciekawą propozycję i urozmaicenie dla wyrobów cukierniczych. Jak zrobić krokant? Pomysły i sposób wykonania w artykule.

czytaj dalej
Suszone owoce – krzyżówka zdrowej przekąski i słodyczy

Suszone owoce – krzyżówka zdrowej przekąski i słodyczy

Suszone owoce to doskonały zamiennik dla świeżych owoców, niedostępnych poza sezonem. Owoce można przetwarzać na różne sposoby, wiele z nich można mrozić, inne można wekować albo suszyć. Suszone owoce to słodka i jednocześnie bardzo zdrowa przekąska, po którą można sięgać przez cały rok. Zawierają dużą ilość antyoksydantów, czyli substancji chroniących przed nowotworami i spowalniających proces...

czytaj dalej