Dekorowanie tortów okolicznościowych to szeroki temat. W drugiej części artykułu rozwijamy poprzednie wątki i podajemy kolejne pomysły na dekorowanie tortów.

Dekorowanie tortów okolicznościowych to szeroki temat. W drugiej części artykułu rozwijamy poprzednie wątki i podajemy kolejne pomysły na dekorowanie tortów.
Na uroczystych przyjęciach i uroczystościach tort stanowi punkt kulminacyjny wieczoru. Stąd też dekoracje tortów okolicznościowych pełnią niezwykle ważną rolę nadając mu atrakcyjny wygląd i podkreślając charakter wydarzenia.
Kwiaty jadalne na tort i inne ciasta to aktualnie popularny trend w cukiernictwie. Kwiaty jadalne to nie tylko piękna i efektowna dekoracja, lecz także bogactwo witamin i składników odżywczych. Jakich? Szczegóły w artykule.
Torty artystyczne to nie lada wyzwanie, zarówno dla zawodowych cukierników, jak i dla amatorów słodkości. Jak zrobić tort artystyczny? Co warto wiedzieć? Wskazówki i pomysły na wykonanie w poniższym artykule.
Masa cukrowa to materiał do dekoracji tortów. Można ją kupić w sklepie lub zrobić samodzielnie.
Barwniki spożywcze są szeroko rozpowszechnione w przemyśle spożywczym, w tym także w cukiernictwie. Jakie są rodzaje barwników spożywczych? Do czego są używane? Przeczyta artykuł, by poznać odpowiedzi na te pytania i dowiedzieć się więcej.