Owoce w cukiernictwie mają solidną pozycję. Wykorzystywane są pod różnymi postaciami. Jakimi? Szczegóły na blogu.
owoce i bakalie
Suszone owoce – krzyżówka zdrowej przekąski i słodyczy
Suszone owoce to doskonały zamiennik dla świeżych owoców, niedostępnych poza sezonem. Owoce można przetwarzać na różne sposoby, wiele z nich można mrozić, inne można wekować albo suszyć. Suszone owoce to słodka i jednocześnie bardzo zdrowa przekąska, po którą można sięgać przez cały rok. Zawierają dużą ilość antyoksydantów, czyli substancji chroniących przed nowotworami i spowalniających proces...
Mrożone owoce w cukiernictwie
Chcesz być silny i zdrowy, stosuj w diecie owoc mrożony malinowy. Owoce mrożone są wykorzystywane w branży cukierniczej i gastronomi. Mrożonka zamrożony produkt żywnościowy mrożony w temperaturach od –25 do –40 °C przeznaczony do długotrwałego przechowywania w temperaturach ok. –18 °C[1], w których zahamowany jest proces jełczenia tłuszczów i niemal całkowicie wstrzymany jest rozwój...