Tekstury gastronomiczne są nowoczesnym rozwiązaniem dla kuchni molekularnej.
cukiernictwo
Przyprawy w cukiernictwie
Przyprawy w cukiernictwie są popularne. Nadają smaku i zapachu słodkościom, więc warto zapoznać się z wachlarzem możliwości.
Słodkie przekąski na podróż i imprezy okolicznościowe
Słodkie przekąski na podróż czy piknik z pewnością umilą czas i przyniosą dodatkową radość. Co ze sobą zabrać, a czego unikać? Sprawdzone przepisy i wskazówki w artykule.
Czym zastąpić cukier?
Wiele osób zastanawia się, czym zastąpić cukier, by nadal móc cieszyć się słodkim smakiem i nie zapłacić za to słono zdrowiem. Na szczęście na rynku dostępnych jest wiele zamienników cukru.
Przetwory owocowe w cukiernictwie
Owoce i przetwory owocowe są w szerokim stopniu stosowane w cukiernictwie. W zależności od rodzaju owoców i ich obróbki, można je używać na wiele różnych sposobów.
Nauka pieczenia. Jak nauczyć się piec ciasta i przygotowywać desery?
Nauka pieczenia ciast, ciasteczek czy chleba wymaga poświęcenia i czasu. Jednak dla chcącego nic trudnego. Od czego zacząć naukę pieczenia? Jakie formy szkolenia są dostępne na rynku? Szczegóły w poniższym artykule.