Tekstury gastronomiczne są nowoczesnym rozwiązaniem dla kuchni molekularnej.
kuchnia nowoczesna
Kawa ziarnista – jaką wybrać? Poznaj 3 rodzaje kaw i wybierz najlepszą dla siebie!
Kawa ziarnista to w dużej mierze gwarancja smaku, gdyż smak kawy ze świeżo zmielonych ziaren jest znacznie lepszy niż w przypadku kawy rozpuszczalnej czy wcześniej zmielonej. Jakie są rodzaje kawy i jakie mają zastosowanie? Jaką kawę ziarnistą wybrać? Przeczytaj nasz przewodnik po rodzajach kawy.
Dodatki piekarnicze – rodzaje i zastosowanie
Dodatki piekarnicze stanowią składnik wielu wyrobów piekarskich. W jakim celu są używane? Co zalicza się do dodatków piekarniczych? Odpowiedź w niniejszym artykule.
Akcesoria cukiernicze – co warto kupić?
Akcesoria cukiernicze znacznie ułatwiają pracę w kuchni. Dzięki nim można przygotować efektowny deser czy upiec i ozdobić ciasto. Jakie akcesoria cukiernicze warto kupić?
Zalety dużo białka, mało cukru – produkty proteinowe i bezcukrowe
Produkty proteinowe i bezcukrowe zyskują coraz większą popularność. Czym są, jakie wady i zalety ma ich spożywanie? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdują się w niniejszym artykule.
Produkty proteinowe – co to znaczy?
Produkty proteinowe to cenne źródło białka. Mogą je spożywać wszyscy, nie tylko sportowcy. Obecnie produkty proteinowe są dostępne pod wieloma postaciami i każdy znajdzie coś dla siebie dostarczając sobie cenną porcję białka.