Mrożone owoce w cukiernictwie
||

Mrożone owoce w cukiernictwie

Chcesz być silny i zdrowy, stosuj w diecie owoc mrożony malinowy. Owoce mrożone są wykorzystywane w branży cukierniczej i gastronomi. Mrożonka zamrożony produkt żywnościowy mrożony w temperaturach od –25 do –40 °C przeznaczony do długotrwałego przechowywania w temperaturach ok. –18 °C[1], w których zahamowany jest proces jełczenia tłuszczów  i niemal całkowicie wstrzymany jest rozwój drobnoustrojów[2]….

kawa ziarnista
||

Kawa ziarnista – jaką wybrać? Poznaj 3 rodzaje kaw i wybierz najlepszą dla siebie!

Kawa ziarnista to w dużej mierze gwarancja smaku, gdyż smak kawy ze świeżo zmielonych ziaren jest znacznie lepszy niż w przypadku kawy rozpuszczalnej czy wcześniej zmielonej. Jakie są rodzaje kawy i jakie mają zastosowanie? Jaką kawę ziarnistą wybrać? Przeczytaj nasz przewodnik po rodzajach kawy.

akcesoria cukiernicze
||||

Akcesoria cukiernicze – co warto kupić?

Akcesoria cukiernicze znacznie ułatwiają pracę w kuchni. Dzięki nim można przygotować efektowny deser czy upiec i ozdobić ciasto. Jakie akcesoria cukiernicze warto kupić?