Mąka gryczana zastosowanie i właściwości. Przepisy z mąki gryczanej
Mąka gryczana to produkt spożywczy otrzymywany ze zmielonych ziaren kaszy gryczanej. Choć nie jest tak popularna, jak mąka pszenna czy kukurydziana, to coraz częściej doceniana…
Mąka gryczana to produkt spożywczy otrzymywany ze zmielonych ziaren kaszy gryczanej. Choć nie jest tak popularna, jak mąka pszenna czy kukurydziana, to coraz częściej doceniana…
Olej migdałowy spożywczy to coraz popularniejszy produkt w kuchni i kosmetyce. Właściwości zdrowotne i pielęgnacyjne tego oleju sprawiają, że jest on często wykorzystywany w różnego…
Na rynku jest coraz więcej rodzajów mąki, spotkać można nie tylko te popularne pszenne czy żytnie, ale coraz częściej również inne, jak kukurydziane, owsiane, orkiszowe….
Na rynku jest wiele rodzajów mąki, każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie, do odpowiedniego wypieku czy innej potrawy, bądź deseru. Niektóre mąki mają to do…
Mąka do podstawowy składnik każdej pizzy, bez niej nie byłoby ciasta, które to jest jej podstawą i najważniejszą częścią. Jak mówi powiedzenie „nie z każdej…
Goździki pochodzą z Azji, a dokładniej ze strefy podzwrotnikowej, a obecnie uprawia się je też w innych regionach świata. Do jedzenia nadają się pąki kwiatowe…
Rośliny lecznicze powinny być obecne w naszej diecie. Ich działanie przypomina leki, ale jest mniej skutków ubocznych jedzenia. Dzika róża to roślina bardzo popularna ze…
Zakwas z buraków to jedno z najlepszych rozwiązań na wsparcie naszej odporności. Jest on odpowiedni dla każdego członka rodziny. Posiada wiele naturalnych właściwości, o których…
Mleko bez laktozy jest ostatnio bardzo popularnym zamiennikiem dla zwykłego mleka. Jest przeznaczone nie tylko dla osób, które cierpią na nietolerancję laktozy. Mleko to jest…
Święta to te dni w roku, kiedy przy jednym stole spotyka się cała rodzina, na którym króluje wiele smacznych potraw i słodkości. Wiele osób nie…