My Blog
Najzdrowsze chipsy, z czego zrobić?
Szukasz przekąski, która zaspokoi Twoją ochotę na coś chrupiącego, ale jednocześnie nie będzie to zwykłe „junk food"? Dobrze trafiłeś! W dzisiejszym artykule przedstawimy Ci najlepsze opcje, jeśli chodzi o chipsy. Tak chipsy, które nie szkodzą Twojemu zdrowiu, są...
Czym smarować chleb przy wysokim cholesterolu? Proponujemy zamienniki masła
Wysoki poziom cholesterolu to problem, który dotyka wiele osób na całym świecie. Podwyższony cholesterol LDL może prowadzić do chorób serca i układu krążenia. Jednym z czynników wpływających na poziom cholesterolu we krwi jest dieta, a w szczególności wybór tłuszczów...
Drożdże piekarskie, co warto o nich wiedzieć? Jak wykorzystać drożdże w kuchni?
Drożdże piekarskie są nieodłącznym składnikiem wypieków, szczególnie chleba. Istnieje wiele rodzajów drożdży, takich jak suszone, świeże, instant czy piekarnicze suche, które różnią się między sobą składem mineralnym, zawartością cukru i wilgotnością. W artykule...
Mąka ryżowa właściwości zdrowotne i zastosowanie
W kuchni mamy wiele możliwości na stworzenie różnych potraw. Najpopularniejsze składniki można zamieniać na inne. Umożliwia to przyrządzanie pysznych dań i wypieków także osobom zmagającym się z chorobami układu trawiennego, czy alergiami pokarmowymi. Jedną z...