Masa cukrowa to materiał do dekoracji tortów. Można ją kupić w sklepie lub zrobić samodzielnie.

Masa cukrowa to materiał do dekoracji tortów. Można ją kupić w sklepie lub zrobić samodzielnie.
Barwniki spożywcze są szeroko rozpowszechnione w przemyśle spożywczym, w tym także w cukiernictwie. Jakie są rodzaje barwników spożywczych? Do czego są używane? Przeczyta artykuł, by poznać odpowiedzi na te pytania i dowiedzieć się więcej.
Chcesz być silny i zdrowy, stosuj w diecie owoc mrożony malinowy. Owoce mrożone są wykorzystywane w branży cukierniczej i gastronomi. Mrożonka zamrożony produkt żywnościowy mrożony w temperaturach od –25 do –40 °C przeznaczony do długotrwałego przechowywania w temperaturach ok. –18 °C[1], w których zahamowany jest proces jełczenia tłuszczów i niemal całkowicie wstrzymany jest rozwój...
Kawa ziarnista to w dużej mierze gwarancja smaku, gdyż smak kawy ze świeżo zmielonych ziaren jest znacznie lepszy niż w przypadku kawy rozpuszczalnej czy wcześniej zmielonej. Jakie są rodzaje kawy i jakie mają zastosowanie? Jaką kawę ziarnistą wybrać? Przeczytaj nasz przewodnik po rodzajach kawy.
Biszkopt to podstawa tortów i wielu innych deserów. Jednak niewiele osób wie, jak upiec biszkopt, który zawsze się udaje. Przeczytaj mój artykuł i poznaj sprawdzone przepisy.
Akcesoria cukiernicze znacznie ułatwiają pracę w kuchni. Dzięki nim można przygotować efektowny deser czy upiec i ozdobić ciasto. Jakie akcesoria cukiernicze warto kupić?