Przedstawiamy najzdrowsze słodziki. Czym zastąpić cukier?
Cukier to jedna z najczęściej używanych substancji słodzących na świecie, ale niestety jego nadmierna konsumpcja jest uważana za jedną z przyczyn epidemii otyłości i cukrzycy….
Cukier to jedna z najczęściej używanych substancji słodzących na świecie, ale niestety jego nadmierna konsumpcja jest uważana za jedną z przyczyn epidemii otyłości i cukrzycy….
Sernik to jedno z najpopularniejszych ciast, które często pojawia się na polskich stołach. Jednakże, aby zachować jego świeżość i aromat po upieczeniu, warto znać kilka…
W kuchni mamy wiele możliwości na stworzenie różnych potraw. Najpopularniejsze składniki można zamieniać na inne. Umożliwia to przyrządzanie pysznych dań i wypieków także osobom zmagającym…
Jeśli szukacie sposobu na zmniejszenie spożycia mąki pszennej, ale nie chcecie rezygnować z produktów mącznych to mam dla Was rozwiązanie. Wystarczy, że bezwartościowy i niezdrowy…
Gorzka czekolada to deser, który od dawna cieszy się popularnością na całym świecie. Jednak niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że oprócz swojego pysznego smaku,…
Na rynku jest coraz więcej rodzajów mąki, spotkać można nie tylko te popularne pszenne czy żytnie, ale coraz częściej również inne, jak kukurydziane, owsiane, orkiszowe….
Na rynku jest wiele rodzajów mąki, każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie, do odpowiedniego wypieku czy innej potrawy, bądź deseru. Niektóre mąki mają to do…
Ziarna i nasiona wydają się takie nie pozorne, a tak naprawdę posiadają bardzo wiele smaku, aromatu i wartości odżywczych. Można by pomyśleć, co takie małe…
Wegańska kuchnia oferuje pyszne kremy roślinne na każdą okazję.
Produkty mleczne w cukiernictwie zajmują ważne miejsce.
Desery na lato są lekkie, orzeźwiające i po prostu pyszne. Jak je przyrządzić? Pomysły w artykule.
Tekstury gastronomiczne są nowoczesnym rozwiązaniem dla kuchni molekularnej.