My Blog
Olej migdałowy spożywczy — właściwości i zastosowanie
Olej migdałowy spożywczy to coraz popularniejszy produkt w kuchni i kosmetyce. Właściwości zdrowotne i pielęgnacyjne tego oleju sprawiają, że jest on często wykorzystywany w różnego rodzaju przepisach, a także w produktach kosmetycznych. Olej migdałowy spożywczy...
Mąka z pestek dyni. Właściwości i zastosowanie
Na rynku jest coraz więcej rodzajów mąki, spotkać można nie tylko te popularne pszenne czy żytnie, ale coraz częściej również inne, jak kukurydziane, owsiane, orkiszowe. Poszukiwane są również takie bez glutenu, których można używać, jeśli mamy nietolerancję tego...
Mąka migdałowa. Właściwości i zastosowanie mąki.
Na rynku jest wiele rodzajów mąki, każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie, do odpowiedniego wypieku czy innej potrawy, bądź deseru. Niektóre mąki mają to do siebie, że są zdrowe, bez glutenu i bezpieczne dla osób będących na diecie ketogenicznej, wegańskiej,...
Mąka do pizzy, jaka najlepsza? Praktyczny poradnik.
Mąka do podstawowy składnik każdej pizzy, bez niej nie byłoby ciasta, które to jest jej podstawą i najważniejszą częścią. Jak mówi powiedzenie „nie z każdej mąki chleb”, tak można by też powiedzieć, nie z każdej mąki pizza. Choć powiedzenia tego używa się w innym...