Owoce i przetwory owocowe są w szerokim stopniu stosowane w cukiernictwie. W zależności od rodzaju owoców i ich obróbki, można je używać na wiele różnych sposobów.

Owoce i przetwory owocowe są w szerokim stopniu stosowane w cukiernictwie. W zależności od rodzaju owoców i ich obróbki, można je używać na wiele różnych sposobów.
Napoje roślinne są coraz bardziej popularne i mają szerokie zastosowanie, także w cukiernictwie. Jakie? Przykłady w artykule.
Krokant to popularny dodatek do deserów i wypieków. Łatwy i szybki w przygotowaniu a przy okazji bardzo smaczny stanowi ciekawą propozycję i urozmaicenie dla wyrobów cukierniczych. Jak zrobić krokant? Pomysły i sposób wykonania w artykule.
Orzechy to smaczna przekąska oraz cenne źródło witamin i wartości odżywczych. Na rynku obecne są różne są różne rodzaje orzechów. Jakie mają właściwości i do czego można ich użyć? Szczegóły w artykule.
Owoce w cukiernictwie mają solidną pozycję. Wykorzystywane są pod różnymi postaciami. Jakimi? Szczegóły na blogu.
Suszone owoce to doskonały zamiennik dla świeżych owoców, niedostępnych poza sezonem. Owoce można przetwarzać na różne sposoby, wiele z nich można mrozić, inne można wekować albo suszyć. Suszone owoce to słodka i jednocześnie bardzo zdrowa przekąska, po którą można sięgać przez cały rok. Zawierają dużą ilość antyoksydantów, czyli substancji chroniących przed nowotworami i spowalniających proces...