czym okładać tort
||

Czym okładać tort? Rodzaje mas cukrowych i ich zastosowanie

Masy cukrowe, masy czekoladowe, dekoracje z kremu lub brak ozdobnej warstwy na torcie. Odpowiedzi na pytanie, czym okładać tort jest wiele. W zależności od upodobań lub umiejętności dekorowania ciast i deserów każdy znajdzie coś dla siebie.

substancje żelujące

Substancje żelujące i stabilizujące w cukiernictwie. 8 zagęstników do ciast i deserów

Substancje żelujące i stabilizujące są bardzo przydatne w cukiernictwie. Dzięki nim można nadać kształt poszczególnym produktom, utrwalić je i zabezpieczyć. Na rynku dostępne są zagęstniki pochodzenia zwierzęcego i roślinnego.

jadalne dekoracje na tort
|

Sztuczne i jadalne dekoracje na tort. Czym udekorować torty i inne desery?

Jadalne dekoracje na tort cieszą się niezmiennie popularnością w cukiernictwie. Na rynku mamy dostępną bogatą ofertę sztucznych i jadalnych ozdób, możemy też wykonać je samodzielnie, choć jest to czasochłonne.

krokant
|

Jak zrobić krokant – przepis na wyjątkowe wypieki

Krokant to popularny dodatek do deserów i wypieków. Łatwy i szybki w przygotowaniu a przy okazji bardzo smaczny stanowi ciekawą propozycję i urozmaicenie dla wyrobów cukierniczych. Jak zrobić krokant? Pomysły i sposób wykonania w artykule.